Over Bouwbedrijf Paardenkooper

In de geschiedenisboeken kom je al in 1851 de naam Paardenkooper, aannemer aan de Portengensebrug, tegen. Nadat in de tussenliggende jaren andere namen de timmerwerkplaats, gelegen aan de Ruwielsekade, bestierden, heeft A.C. Paardenkooper (metselaar) in 1967 de oude timmerwerkplaats gesloopt en er een nieuw bedrijfspand gebouwd. Bouwbedrijf A.C. Paardenkooper was een feit!

Het bedrijf groeide uit tot een allround bouwbedrijf. In 1989 heeft zoon Eddy Paardenkooper het stokje van zijn vader overgenomen. De start was moeilijk, er was in die tijd weinig werk. Maar door zijn positieve instelling en zijn uitstekende sociale vaardigheden wist hij een netwerk van architecten en onderaannemers én vertrouwen bij klanten op te bouwen.

Nieuwe uitdagingen ging hij niet uit de weg. Medio jaren 90 diende een goede ploeg metselaars zich aan, waardoor bouwbedrijf Paardenkooper zijn capaciteit en kwaliteit op metselgebied kon uitbreiden. In 1998 kwam de natuursteen op Eddy's pad: een prachtig product dat het bouwbedrijf een absolute meerwaarde zou geven.

Inmiddels groeide het bedrijf uit zijn toenmalige locatie. In 2008 hebben zowel het bouw- als het natuursteenbedrijf de stap durven nemen om naar een groter bedrijfspand aan de Industrieweg 3B te verhuizen. Dat was de start van het 'alles-onder-één-dak'-principe.